Close

Virginia Museum of Natural History

The Virginia Museum of Natural History selected Quatrefoil to develop the master plan for a new, 17,000-square-feet interpretive visitor center in Waynesboro, Virginia, at the intersection of the Shenandoah and Blue Ridge Mountains. Quatrefoil planned and facilitated a kick-off workshop at the museum as well as a series of community meetings in Waynesboro with civic leaders, educators and parents.

Quatrefoil partnered with architecture firm Cox, Graae + Spack to review several potential sites including existing buildings and undeveloped property. Quatrefoil designers developed a multi-level master plan that explores the connections among water, geology, life and the passage of time through participatory and specimen-based experiences. In addition to the sections on paleogeology, zoology, botany and archaeology, the center includes an open, working lab space, classrooms, event space and an “active play” zone. Quatrefoil presented the master plan and site recommendations to the museum Board of Trustees, which accepted and approved the plan.

Project Details
  • Client: Virginia Museum of Natural History
  • Date: 2015
  • Location: Waynesboro, VA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *